Thursday, 18 August 2011

NASIB KAULAH!


30 Things in 30 Days Challenge 


PROGAM INI TELAH DIHENTIKAN 
OLEH ADMIN KERANA TIADA PEMBACA 
...SEKIAN TERIMA KASUT KASIH



**Entry kaler merah maksudnya haku membara dan semangat waja menghentikan cabaran ini...

Tuesday, 16 August 2011

Day 17 – How you hope your future will be like.

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera.

Menatang 30 perkara dalam 30 hari ni makin susah je, asik buat haku terjerat jek...haishh, tapi takpa...sebab haku yang cabar diri haku, padan lah dengan muka engkau Krafman Juliaaaaa...

Bagaimana haku harap haku punya masa depan akan jadi???...bhahaha! ayat cam gambus,kali ni haku translate pakai kemahiran haku je, sebab tu ayat haktu tu pelik...tapi haku paham jee..apa yang haku harap?...Hmmm dah tentu haku harap akan berjaya jadi sorang Muslimah sejati, anak yang solehah buat Ma ngan Aboh haku, Isteri yang solehah buat future husband haku, Ibu yang baik buat bakal anak-anak haku, tak lupa juga dengan tugas sebagai anggota Tentera yang haku galas sekarang, haku berharap untuk syahid...walaupun ayat haku nampak poyo, tapi haku serius hokeh?...hmm...

amik kat google




***Subahanallah, cantiknya Farah Anuar... Encik Abam, kaih suke, aok suke kaih?...

Monday, 15 August 2011

Day 16 – Something you don’t leave the house without.

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera..

Hari ke 61..err 16...rasanya dah lama sangat buat menda ni sampai dah beng**** sikit bhahahaha!...apa yang takkan haku lupa setiap kali keluar bilik...eh?...kenapa bilik bukan rumah?...sebab hidup haku kat bilik, 24 jam duk bilik dan bukan rumah....kat rumah tu kadang-kadang...jarang-jarang...
  • Kad Pengenalan
  • Rantai Pengenalan
  • Handphone
  • Jam Tangan
  • Duit
  • Lesen (walaupun tak cekap memandu...standby)
  • Pen
  • Kertas A4 lipat 8 (untuk conteng-conteng)



***aaaa...1 saat je lagiiii...

Sunday, 14 August 2011

Day 15 – A TV show you’re currently addicted to.

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera..

Hari ni haku nak share cite-cite kat tv yang haku eksaited nak tengok tiap-tiap hari, tapi dulu la masa haku duduk unit, sekarang haku kursus tan takder tv...ohhh! sedih...tapi takpa, nak kongsi jugak...Stesen TV kegemaran haku ialah...jeng...jeng...jeng..
Sebab apa TV9?...ade dua sebab TV9 haku suke TV9...satu...TV9 kan dekat di hati...dua, katun dia guna Bahasa Melayu bhahahaha!...kaurang ingat haku terror B.I ke?...tu je sebab haku suke TV9 dan citer-citer yang haku takkan miss/tersepas tiap-tiap hari ...


Wonderpets...wonderpets..kami datanggg...


 Danny Phantom...budak separa hantu...


Jimmy Neutron...budak bijak...


Spongebob Squarepants...


Fairy odd parents...pari-pari yang baik...cewah!


Cat Dog...walaupon mughalazah, haku tak sentuh aaa..




***haku hantu jugak, hantu katun :)

Day 14 – Who are you?

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera..


SIAPA HAKU? haku 500**** Krafman Julia, asal Temerloh, umur 20...err...20+5 huhuhu, tinggi 173cm berat rahsia...ambik SPM tahun 2003 dapat 2A1 jek, yang lain dah lupa...kecuali Add Meth dapat G9, banyak tuu...dulu bercita-cita menjadi peramugari namun hajat tak kesampaian. Ada enam beradik, seorang abang lelaki, seorang kakak perempuan dan tiga orang adik perempuan hummm ^_^. Sebelum keluar baris...apa ada soalan??...




***haku akak Askar...okbai!

Saturday, 13 August 2011

BEN ASHAARI TANYA BLOG SAYA BEST TAK ?

klik banner kalo nak join eh..eh...huhu...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera...pagi ni haku nak join segmen BA..sapa yang tak kenal BA kan?...tak lama lagi BA Jn akan lahir, insyaallah...sama-samalah berdoa agar semuanya selamat, baik maknya...baik anaknya...insyaallah...err Ben Ashaari..belog saya bes tak?...

Day 13 – What kind of person attracts you?

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh...

Ciri-ciri orang yang menarik minat haku....ni secara rawak hokeh?..tak der diskriminasi jantina yerk...

  1. AWEK/BALAK YANG CUN/CHUBBY - adapun yang tak cun bukab haku tak suke, cuma jenis ini lebih menarik minat haku untuk men"tengok" mereka...jangan kecik hati, manusia ciptaan tuhan semuanya cantik.
  2. AWEK CUN/CHUBBY YANG PAKAI TUDUNG - katakan haku tengah tengok-tengok profile awek-awek kat tagged, yang pakai tudung tu haku bagi lebih perhatian, sebab...sebab haku nak belajar berfesyen, tambah pulak yang size XXL, huh! lagi la haku berkenan, haku nak belajar macamana nak dapat keberanian untuk berfesyen di khayalak.
  3. AWEK/BALAK  CUN/CHUBBY YANG PETAH BERKATA-KATA - seriously haku bukan lah seorang yang ramah dan mudah mesra, sebab tu haku tak ada kawan rapat, itu tak pelik hokeh?..perlu ambik masa untuk mengenali haku...jadi bila bersama dengan orang yang petah, ceria dan banyak cakap nih, haku jadi terikut...haku nak jadi peramah je, bukan pengumpat yang cakap bayak...bohong pon banyak.
  4. AWEK/BALAK YANG PENDIAM - bhahahahaa! haku suka kacaw bangsa ini, bukan untuk dijadikan "BOY TOY/SISTER" hokeh?...kaurang ingat haku ni mama bosan ke?...selalunya orang yang pendiam ni ada banyak pengalaman manis/pahit, jadi dengan berdiam depa dapat selesaikan masalah diorang...kau jangan sampai jumpa haku, dapat?..
  5. AWEK/BALAK YANG SUKA MENYOROK-NYOROK - haa...kaurang jangan ingat takde manusia jenis ni, pemalu gile sampai pompuan/laki tegur pon bleh lari...uish dasat. Golongan ni pon sama, jangan sampai haku jumpa kau...
kesimpulannya, manusia ni lebih pandangkan pada zahir...er maksud haku bukan zahir semata-mata cuma pandangan batin hanya nampak di kemudian...sebab tu ade pepatah melayu kata..."DONT JUDGE BOOK BY DISCOVER"...tak kenal maka tak cinta..



*** heh...ayat cam takder kena mengena dengan tajuk je...