Thursday, 2 June 2011

PROJEK BAIK PUNYOO

 SATUUUU....

KESIAN KAU KAN

Assalamualaikum semua...harap semua sehat, tak macam haku...seminggu ni rasa nak demam sangat-sangat tapi tah la, badan tak panas luar, panas dalam jek macam panas hati haku ni hah...haha...haku kan sensitip, gile kau takkan sebab haku tak sidai baju je kau nak cerita satu kelas, jatuh la market haku, baru je nak mengorat, hahaha...cam hampagas lah kau...engkau la sapa lagik...!
KENAIKAN KE PANGKAT KOPERAL ATAU SETARAF

Seseorang Lans Koperal atau setaraf adalah layak dipertimbang dinaikkan ke pangkat Koperal atau setaraf jika memenuhi syarat-syarat seperti berikut:
  • Ada kekosongan perjawatan.
  • Telah berada di peringkat tertinggi ketukangan.
  • Telah lulus Kursus Kadar.
  • Telah menyandang pangkat Lans Koperal sekurang-kurangnya 2 tahun.
  • Sihat tubuh badan (taraf FE) dan BMI tidak melebihi 26.9  kecuali mereka yang mengalami kecacatan akibat tugas rasmi mengikut budibicara Ketua Perkhidmatan.
  • Mempunyai sifat-sifat kepimpinan.
  • Diperakui untuk kenaikan pangkat oleh Pegawai Pemerintah/Pegawai Memerintah.
  • Dilulus oleh Panglima Tentera Darat
**Hahaha....Lans Koperal pon tak pakai lagik...

SELAMAT ULANGTAHUN ENCIK.....khas buat penyelia kursus kami..

Assalamualaikum w.b.t...first meh haku tunjuk hape yang berlaku hari ni...hari ni 09 Mei 2011 takder kelas, haha..suka haku bleh berjimba-jimba dalam kelas...1 Mei yang lepas adalah hari jadik penyelia kusus haku... memandangkan waktu tu masing-masing bercuti jadi kami semua berpakat la nak buat surprise kat penyelia kami tuh...tibanya hari tu, nak di buat cerita penyelia haku terpaksa meghadiri kawad...owh! postpond la makan kek...aih mental jek...jum tengok gambo..

KAU DATANG TERSENYUM RIANG

Assalamualaikum wbt...yippa! yippa! haku seronok gile harini, haku dapat adik baru a.k.a student junior, pehhh.. ni la first time haku dapat junior masa kursus, rasa memang dah dewasa gile...matang kot! tu lagi sesuai haha... mm...tadi haku ambik depa, basuh sikit-sikit, basuh tak pakai sabun ni...haku tau depa penat, lagipon ni kursus kerjaya yang pertama depa hadiri...haku pon penah rasa semua tu suatu ketika dulu..


ni lah geng haku sekarang....


Flash back jab...masa haku jadi junior dulu, aku ase teruk haku kena tapi haku malaslah nak ambik camana haku kena dulu, zaman dah berubah...arahan pon dah keluar reging di larang sama sekali...kalo didapati ade kes camtuh, kompom kopek pangkat, tambah-tambah haku yang takde pangkat nih tah apelah hukuman yang akan di bagi kalo di sabit kesalahan...eww~

**Tak jadik lah reging...hahaha...