Tuesday, 9 August 2011

Day 7 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.(bukan entry sebenar)

Nama    : Bete (sebutannya BE=beras, TE= telur, bukan dangdut bete..bete..bete okeh?...)
Umur     : Tak pasti.
Asal       : Ladang Sawit.
Kegemaran      : Mengorat kucing betina (dia bukan Gay), Membaca dan Tidur atas peper yang orang tengah baca, buat bunyi kucing miang.

Penerangan :

       Bete ni aboh haku yang ambik, dia jumpa dalam Ladang Sawit...kesian waktu tu Bete kecik lagi, kurus dan berbulu kecut. Macam kucing siam, sapa kata kucing siam bulu tebal?...KLIK SINI tengok rupa kucing siam. Berbulu pendek dan errr..dan pendek...

Bete ni kalo lapar dia on je, makan nasik dengan kicap pun okeh...bila dah banyak makanan dia demand... demand macam-macam, kadang-kadang nak ikan rebus lah, whiskas lah...melampau! bagi makan Buah Sawit baru tau...

Setakat ni belum ade mana-mana kucing betina datang serang rumah dan kata " Jantan ni dah buntingkan i, i perlukan pembelaan!!.." huhu...mungkin Bete pegang prinsip "Pandai makan, pandai simpan"...cuma Ma haku kata si Bete ni kalo tak balik tu, tidur umah aweklah tu...biasa paling lama dalam 3 atau 4 hari je dia tak balik..maybe Bete datang tak kena time, datang masa bapak kucing betina tu ada kat rumah, mungkin kena raging kupas kelapa, berkebun atau kena tomoi kat rumah kucing betina tu. Bhahahaha!

***Membela kucing adalah satu sunnah. Entry haku makin mengarutkah?...saja hepi-hepi..

1 comment:

✿....rossa alina....✿ said...

HAHAHAHAHA..BELA KUCING JE KOT..