Thursday, 21 April 2011

HARI INI HARI JUMAAT

Assalamualaikum wbt...

alhamdulillah dengan limpah kurnianya, haku masih lagi hidup di muka bumi NYA. Hari ni 22 April 2011, maknanya dah 23 hari haku duduk kat Port Dockson nih, ntah apa kahbarnya kawan-kawan kat Sungai Petani, entahkan ingat entahkan tidak...yang pasti saat ni haku betul-betul ghindukan Family haku kat Temerloh, kawan-kawan haku Sungai Petani, kalau time ni haku masih bekerja di Sungai Petani dah tentu haku ngah stay menonton kat bilik, tunggu perbarisan 19RAMD lalu depan berek. Pastu petang haku melencong kat Kuala Ketil umah Mak Tam haku...hahaha

Waktu ni haku masih kat bengkel...curik-curik guno lappy kawan haku, heh! pas bukak pesbuk bukak belog. Hape nak kesah?...depa semua kat masjid, solat jumaat. Pelik je haku rasa, kenapa kalau kat lappy haku payoh benor nak sign in gmail. Pakai Lappy budak Pozie ni senang je, hangin ni..hangin...haih, bila turn haku nak balik bilik lak ni...mmm...


Kaurang biasa orentasi tak?..First day haku kat sini kaw-kaw haku kena belari, ohh sangat penat satu minggu pertama kat sini haku sangat tersiksa, masuk minggu kedua slow sikit dan sekarang minggu ketiga alhamdulillah haku dah sedia untuk kursus. Hai minggu depan harap-harap dapat weekend. Haku planing banyak untuk minggu depan, first skali haku mestilah nak bercuti ngan family haku...napa ye, dua tiga hari ni haku rasa rindu sangat kat kampung...ohh ye, ape khabor tok ye...lama tak call kampung.

26 haribulan ni birthday incas, ape nak kasik ye...pastu birthday manje, pastu hari ibu...then hari guru...wow!.. semuanya haku nak sambut, tapi mampu ke?..hmm...kena banyak fikir lagi...okeh, hati haku tak tenang dua hari ni. Kena berenti type, nak sambung keje...

**syes muram gile haku dua hari ni, kawan haku tak tegor...ase diri ni kosong T,T ...sorry cmah, haku takde niat nk majuk, tapi sensitip gile bab makan.

No comments: