Thursday, 17 March 2011

Assalamualaikum wbt...kaurang tahu?..bila mana haku akan masuk sekolah lagik?...yahh...belog ni haku bukak pon sempena pemergian haku ke medan peperangan acehh! overnya kauu...haku masuk skolah semula der...tapi haku sekolah 10 bulan jek, kalo takder aral takder RTU (Return To Unit) insyaallah haku dah bleh tamatkan persekolahan haku tuh....seram...meram jek nak pegi sekolah, banyak persiapan lagi yang haku nak buat nih...dan agaknya, kalo lama tak hupdate tu tak dan la hahaha...


Okeh, meh kita tinjau persiapan BACK TO SCHOOL kita...ehem...

1.   Mental dan Fizikal...tu penting sebab kite akan kena tahan setiap perkataan yang kuar dari mulut JL. Heh, pedas koo mulut-mulut JL ni, sabar kena ada...jangan mengalah pon ye jugak...sebab bila kita dah ramai-ramai takder kesepakatan, time tu akan jadi pecah belah, so persiapkan diri...macam si Minimi (Filem DO RE MI) nak cari kerja tuh...kebolehan "TAHAN MAKI"...pehhh!


2.   Pastu kewangan kenalah ada, simpanan ade tak nak gi sekolah ni?...hehe, kalo masa budak-budak boleh la mama ngan bapak support, dah beso malu gak...tapi lagi baek amik duit dari mama ngan bapak, so takder lah kes TOYOL kat sekolah tu, nasib la haku ader simpanan sikit...hehe..


3.   Haa ni pon benda-benda penting yang kena ada, kes pinjam tak pulang tu memang perkara biasa antara rakan-rakan haa...takkan nak saman kot depa tak pulang pen kaurang, heh! buat cam haku senang...ko pinjam tak pulang, ganti tiga batang pen hitam...haku dah biasa buat kat unit hahaha...



4.   Hat ni macam nombot satu tadi jugak...biasalah bila dah berkumpul ramai-ramai misti ader je kes tak puas hati, tak kira la atas sebab ape...kena ada toleransi antara rakan-rakan.Heh! haku cakap pandai kan? sebab haku tak masuk pagar sekolah lagik...haha tau la kauu nanti...



5.   Ingat sekolah haku tu takyah pakai baju sekolah ke?...oleh kerana haku membeso ngan sihat di sinih... Terpakse la haku labur duit untuk meng"oter" baju-baju sekolah haku. Haku membodek gak untuk dapatkan stok-stok kasut hahaha...jangan petikai keh, tu hak haku sebagai anggota. Ayat kesian kat Q haku..."Encik barang abih pakai masa kadar, kasut pon dah takder tumit...duduk unit yang takder pompuan, ade leceh sikit nak mendapatkan kasut tumit tinggi kaler itam tuh...ohhh...kat kedai pon mahai, haku terpakse berjimat masa melangah untuk elak tapak kasut haku dahaga...haha!



**ahh...haku asik taip persiapan, tapi persiapan haku  tak siap-siap lagik...okbai...kemas barang...




No comments: