Wednesday, 16 March 2011


Assalamualaikum wbt...selesai sudah clearance haku kat sinih...hehe, suka! suka! tapi ader lagik je yang tak settle, huish!...TATADEMOT, ngapa lah kamu mati? sob..sob..dekat sebulan try untuk settlekan benda ni tapi setiap kali buat pemeriksaan kena amik masa sampai seminggu untuk dapat keputusan, X-ray seminggu, chek dara...h seminggu, tapi ni dah 3 minggu tak siap-siap...hangin la skek ngan budak RSAT, kita ni dah la tak biasa buat...dua tahun sekali je buat, bukan nak terangkan awai-awai camano nak buek.. hangin la sebab haku dah tanya step by step...jawapan yang depa bagi amat menyakitkan hati jek...bila lah nak settle nih...

Jab..jab hati haku sayu jek nak tinggalkan unit nih, yela bukan sebulan haku duk sini...bukan setahun gak...tapi tiga nak masuk empat tahun, huh! lama tu...sebelum haku masuk unit haku disajikan ngan kata-kata manis jurulatih, "budak basic ni duk unit paling lama dua tahun ja..." dua tahun kata kauu...diam tak diam dah nak masuk empat tahun, banyak suka duka duk sini...sempatlah dua kali CIV.

Pengalaman tu tak banyak tapi adalah...sebab kat sini haku ramai anggota, jadi keje tak teruk...(ada masa teruk gak wei) kita bahagi-bahagi keje...haku banyak buat dokumentasi la...sekali-sekali haku ikot koperal haku pegi lapang sasar buat amra. Panas gile ko, tapi haku suke...tu kerjaya haku...

kaurang tahu kalo lah haku ni bukan askor, haku nak jadi CAMNIH...tengoklah...baru seksi..hahaha...gile kentang camano rupa haku kalo seksi, mau kena tempeleng ngan tok haku...hahaha...bersyukur ngan diri haku seadanya.

Walopon nama haku dah masuk clearance, kau maseh buat keje hokeh?...ni jek masa yang haku ada untuk tolong-tolong incas haku, aih...sedih lah...takpe, pikir positif, nak berkhidmat lama lagik, tabah jela...BACK TO SCHOOL...



**dah membazir ayaq teh ais yang haku beli tadi, incas haku tak masuk pejabat pon...attand C la pulok....

No comments: