Thursday, 24 March 2011

ASSALAMUALAIKUM
**sori huruf tak cukop...hahaha...

Harini maybe hari last haku kat Kedah Darul Aman nih, heh...seriusnya haku sedih nak tinggalkan Kem Lapangan Terbang ni, tiga tahun bukan satu jangkamasa yang singkat. Tapi ni kehendak perkhidmatan, haku misti pergi untuk mengubah masa depan haku...ohhh...Selamat Tinggal Sungai Petani.

Perasaan bercampur baur antara taknak pergi dan di postingkan semula ke sini...pilihan yang sukar, banyak yang bes kat sini, tapi ade kesukaran jugak untuk haku terus stay disini. Sebab  entry hari ni ada sedih-sedih sikit so bahasa pon jadi poyo ek...haha...kat sini haku simpulkan ke"bes"an dan tak"bes"an duduk kat sini.

KE"BES"AN
-Ada Incharge yang baik dan rakan kerja yang senang berkomunikasi..." incas, aziz, nizam, apis & hariri...tengs a lot!"
-Pegawai yang ambik berat kebajian anak-anak buah.
-Ada Soleha ngan Erna yang satu kepala tu pun last-last haku kat sini baruu nak berbaik
-Pekan dekat, senang nak berurusan kat Maybank, Pejabat Pos, Tabung Haji, Pusat Karoke JPJ semua dekat.
-Kat sini ahad haku cuti tapi pejabat pos bukak, haa..kan senang?...
-Makanan sangat murah kalo nak banding ngan mana-mana tempat lain, selama haku bejalan se Malaysia...sini murah, tak tipo, tengok body kalo tak caye hehehe

TAK"BES"AN
-Balik kampung lapan jam....kematu ponggong weii~
-Kena potong cuti tahun tiap kali nak bercuti
-Kena cari kawan baru
-Jadual baru, cara kerja baru. Silap-silap kena duty pacak...ahhhh
-Kena cari Pakwe baru perlu ke?
-Semua yang baru akan menyusul...ahh...

Kesimpulannya, haku kena yakin pada diri sendiri, haku harus kuat untuk tempuh hari-hari mendatang, yahhh.. haku akan tinggalkan semua kenangan yang pedih kat sini, hanya yang manis akan haku bawak buat pengubat hati, Ibrahim...walau sejuta kali haku bagi tau rasa hati haku kat kamu...kamu tak akan pernah berubah, terima saja kenyataan kamu bukan milik haku lagi...

**Tinggal semua cite sedih kat dalam loker, sapa-sapa yang dapat locker haku pasni, nasib kauranglahhhh hahaha






No comments: