Monday, 21 March 2011

ASSALAMUALAIKUM
TINGGG~ TONGGG~...DUA..KOSONG..KOSONG..DUA BILIK SATU

ahh...bederau rasanya, darah ni...tengok nombor bilangan haku dua kosong satu kosong, maknanya ada lapan orang lagi,  bukan takot tapi ntahlah...camano pasaan kalo nak jumpa doktor?...sama gak kalo kat kaunter Tabung Haji ahh, walopon bukan buat benda salah, bederau kan??..tunggu turn betul tak?


...DUA KOSONG KOSONG TIGA...thee hee hee...bederau lagik...

jam dah dekat pukul tiga maknanya dah sejam haku tunggu turn nak jumpa Dr.Meor...heh! sebelum ni haku biasa jumpa dokter pompuan yang gebus-gebus tuh, tapi tah la sebab dah lama tak lapor sakit...haku tak jumpa dah Dokter tu, diorang kata Dokter Meor ni "STRIGHT"oooooh tidak! camano nak habaq berat haku ni telebih sikit, pastu nak mintak adjust!..pakat tak cakap lahh!...ni first time nak jumpa Dr.Meor haku duk bayangkan Dr.Meor ni misti itam dan gemuk pastuh komplen "BODY kau ni tak menarik tetarik kau memang da bomb!..takyah gi kususlah!!..ohh no!...haku memang negative thinker hahaha...


lambat betuilah....depa chek hapa lama-lama ni...

mata duk layan sinetron Sejuta Cinta Marshanda...dalam hati haku pikir kalo haku keje bahagian kesihatan, hari-hari bleh tengok TV misti syok, 1430 beleh tengok Wonderpets, Sejuta Cinta Marshanda, pastu ade katun Jimmy Neutron, Fairy Odd Parents, Danny Phantom...perghh! Spongbob plak pukui 1700, uhh rela haku keje sampai pukul 1800 hahaha....tapi haku tak suka citer Dora the Explorer ngan sepupu dia Diego Go tuh....huh!

DUA KOSONG KOSONG EMPAT KOSONG BILIK SATU...

DUA KOSONG KOSONG LIMA KOSONG BILIK SATU...

DUA KOSONG KOSONG ENAM KOSONG BILIK SATU...

DUA KOSONG KOSONG LAPAN KOSONG BILIK SATU...

haikkk.dan-dan haku tersedar, macam tak sebut nombor tujuh je...mmm...ke haku ralit tengok Tv?...abaikan...

DUA KOSONG KOSONG SEMBILAN KOSONG BILIK SATU...

DUA KOSONG KOSONG SEMBILAN KOSONG BILIK SATU...

Haaaaa! budak dua kosong kosong sembilan takde, pasni misti depa sebut nombot haku, grr! takotnya!..

DUA KOSONG SATU KOSONG BILIK SATU...

haku melangkah masuk, dalam bilik satu.....kelihatan dua laki-laki berada dalam bilik satu tu...

HAKU : Assalamualaikum Tuan!
Dr.MEOR : Waalaikumusalam, duduk-duduk...Yezza Krafman Julia, kamu ada masalah kesihatan?
HAKU : Takder Tuan...

Dr.MEOR : Sehat?...
HAKU : Sehat Tuan...


Dr.MEOR : Ye...memang sehat, sangat sehat...hehe
HAKU : Hik..hik..hikk (gelak sopan)...cesss...
Dr.MEOR : Nak pegi kursus ni berat IJED terima ka?...
HAKU : Terima kot, depa kata la ni BMI depa pertimbang kalo pegi kurusus kerjaya...
Dr.MEOR : Eh?..yeke camtu?..
HAKU : Entahlah, member saya kata camtuh, saya habaq kat dia nanti photostat mai kat saya sekeping...nanti saya bagi kat Tuan baru pueh hati kot..
Dr.MEOR : Hmm...meh tengok dokumen, dulu mula masuk askar berat berapa, sekarang berapa?...uihhh?10 kilo?, la ni 11 kilo?, naik 1 kilo?, kamu dah kawin ke?
HAKU : Err...belom lagi Tuan...

Dr.MEOR : Ingatkan anak dah dua ke...pakwe dah ade?...
HAKU : Er..err takde tuan, saya nak tumpu pada kerjaya dahulu tuan...

Dr.MEOR : Camtu kuruskan badan tu, baru ada cutting sikit...
HAKU : Err baik tuan....baik tuan...berani betui sebut pasai cutting body saya?...hambik nihh...dush! dush!

Dr.MEOR : Pasni pegi bilik rawatan, ambik suntikan ATT...
HAKU      : ape tu tuan?

Dr.MEOR : Suntikan ATT untuk elak kancing gigi...ok, boleh pegi sekarang...
HAKU  : Tima kasih tuan, Assalamualaikum....

melilau haku carik bilik rawatan, habaq la awai bilik kecemasan...pas kena injection tangan kiri haku rasa lenguh lenguh sikit...haku memandu pulang ngan hati yang riang tatademot haku dah hidop, buleh pergi kursus...yeah!

**tulisan kaler merah tu haku maen-maen je taw, bukan betoi-betoi, gile nak pukui Dr.Meor yang ensem dan kecik molek tuh?...tak sampai hati haku!!!

No comments: